Oare e necesară înfierarea?...


Internetul este o sursă infinită de informații, majoritatea sunt de acord cu asta. De asemenea, mulți sunt de părere că aceste informații sunt la rândul lor din surse mai mult sau mai puțin credibile, făcând astfel și mai dificilă sortarea lor.
Mda.... ce să zic, în ultima vreme am citit multe articole, am văzut o mulțime de documentare pe diverse teme... și da, am amețit de cât de contradictorii sunt toate. Iar eu nici că am mai scris ceva în tot acest timp :).

Dar dincolo de acestea am găsit între timp un blog cu niște articole ce te pun pe gânduri

de la care am ajuns la acest link:

Ce părere aveți despre aceste articole?
Cam câți oameni credeți că achiesează la astfel de idei?
Ce dezvoltare armonioasă mai poate exista dacă prin atitudini ca acelea cineva îți poate distruge pe veci viața și mai mult, unora li se pare chiar ok faptul că îți rămâne să te spânzuri pentru că ai făcut o greșeală sau pentru că ai convingeri care nu se doresc? Unde este libertatea de opinie de care se face atâta tam-tam?

Nu este vorba despre mine ci, despre preocuparea mea încă din vremea adolescenței privitor la corectitudine.
Până acum am acumulat și oarece experiență de viață și pot spune că nici eu și nici alt om nu e în măsură a judeca acțiunile nimănui... tocmai datorită subiectivismului nostru, mai mult chiar, cred că dacă oamenii s-ar lăsa de sportul ăsta numit etichetare, ce rezultă în urma unor greșeli  mult mai mulți semeni și ar redobândi punctul corespunzător liniei de plutire şi de aici să pornească ulterior pe drumul refacerii.

Hmmm... mereu aud cum că la alții - oricare din vest - atitudinea, respectiv abordarea, problemelor de natură politică, economică, etc. este mai cu moț decât la noi. Când, în realitate - din punctul meu de vedere - situația este alta, și anume, că ai noștri diriguitori au importat de la aceștia absolut tot ce era rău la ei, mai mult, au avut inteligența de a implementa local toate aspectele negative existente în vest.

Ideea cum că în vest lucrurile merg bine cred că este o minciună spusă cu bună știință. Iată un link spre un reportaj de investigație al BBC Romanian journalist goes undercover as hotel cleaner. Aceeași lipsă de respect față de cel ce prestează munca grea ca peste tot.

În țara asta a fost dintotdeauna un obicei de a primi străinul în casă cu bucurie şi a-l omeni. Străinii care au făcut cunoștință cu proverbiala noastră omenie au rămas atât de uimiți încât ni s-a dus vestea. Dar românul ce a aflat în ultima vreme: că nu e bună atitudinea lui de deschidere și în loc să exportăm afară această frumusețe atitudinală am preferat să ne rușinăm de ea. Şi nu întâmplător, ci mai ales prin felul în care aceasta a fost pervertită.

Deja gândurile abundă în mintea mea pe această temă și astfel tind să măresc articolul prea mult.  Aşa că... mai las și pe altă dată.


Comentarii

Postări populare