Din nou votul în discuţie (continuare)

Pomeneam în articolul anterior despre invectivele adresate conducătorilor de către Caţavenci cu ocazia accidentului soldat cu moartea poliţistului Gigină  - şi conectarea acestui eveniment cu acţiunea de votare ce va avea loc în decembrie Să ne înţelegem, şi eu sunt de acord că ţara e condusă de nişte oameni fără scrupule, numai că idea de a trânti un asemenea mesaj
"Orice cetățean de bună credință care va refuza să voteze în decembrie va avea mâinile pătate cu sânge."
este o tâmpenie fără margini... câtă vreme sistemul este cel care este, nu se va schimba nimic, decât nişte hoţi şi trădători cu alţi hoţi şi, mai ales, alţi trădători... Singura soluţie e să crească numărul oamenilor cărora să nu le fie frică de consecinţele acţiunii lor în numele corectitudinii, adevărului, eticii şi onestităţii.

Este de o factură execrabilă etichetarea oamenilor care îşi asumă dreptul de a alege să nu aleagă din panoplia de oameni lipsiţi de integritate, dispuşi a deveni liderii acestei ţări, într-o asemenea manieră ca în citatul de mai sus.
Nimeni nu ar trebui să aibă dreptul să judece pe nimeni întrucât  nimeni nu se poate erija în Dumnezeu ca să îşi permită asta (nimeni nu işi poate aroga deţinerea devărului absolut).

Foarte mulţi am constatat că se întreabă ce e de făcut atunci, pe cine să alegi, doar că tocmai întrebarea este greşită. Eu cred că ar trebui şă ne întrebăm care este mecanismul datorită căruia - nu doar la noi în ţară ci peste tot în lume - se poziţionează în vârfurile coducerii societăţii o anumită tipologie de oameni cu trăsături de caracter exact opuse celor pe care majoritatea o doresc.



Comentarii

Postări populare