Din nou votul în discuţie

Mai deunăzi, cu oareşce zile în urmă, un articol al Caţavencilor distribuit pe facebook de cineva, mi-a atras atenţia. Subiectul porneşte de la chestiunea morţii poliţistului Gigină şi linşarea cetăţeanului Gabriel Oprea găsit vinovat din dosul maşinii, iar de aici se sare taman la vot.
Dar ceea ce e grav este că ăla era postul poliţistului şi putea să nu vrea să meargă şi chiar să îşi dea demisia dacă ar fi considerat că este inadecvat sau inoportun acest gen de misiuni. Îl oprea cineva!?
Asta pe de o parte, dar pe de altă parte hai să exersăm genul literar basm:

Să presupunem că acest ceăţean Oprea Gabriel ar fi haiduc, şi vrea el să se bată cu aştia de sug toate veniturile ţării. No acu' consecinţa ce se întrezăreşte urmare a unei atari manifestări de acţiune în direcţia creionată e că după cum se desfăşoară lucrurile ar putea cineva să-i dorească "accidentarea" căci şade în calea celor puşi pe matrapazlâcuri. Şi poliţistul cu pricina în loc să asigure gaura din carosabil cade în ea şi îşi rupe gâtul putând astfel să slăbească dispozitivul de siguranţă. Deci poliţaiul devine veriga slabă prin care siguranţa haiducului nostru se dovedeşte inexistentă, devenind astfel o ţintă uşoară.
Ce rezultă din acestă povestioară?! Că dacă am avea un cetăţean doritor de a se băga în gura balaurului cei care ar trebui să-i asigure trecerea nevătămată nu sunt capabili să evite o groapă darămite alte probleme mai grave. Astfel că oricând haiducul nostru poate fi descoperit prin lipsa de profesionalism.
Dar ăsta era basm, din păcate cetăţeanul în cauză numai haiduc nu este :(.
Însă problema este că s-au ofticat toţi pe Oprea de parcă ăla e unicul din tot parlamentul ce se comportă aşa.
Ce observ că nu se înţelege este că în parlament este o gaşcă şi, ca în orice gaşcă, trebuie să te conformezi regulilor ei ca să fi acceptat. Diferenţa dintre gaşca de cartier şi cea de la vârf e că ultima deţine asul în mânecă, iar prima joacă la cacealma. Dar în ambele cazuri există ceva comun: dacă bunul simţ al unuia îl anunţă că anumite acţiuni nu sunt în regulă îşi adoarme semnalul de alarmă numai pentru a rămâne acceptat în continuare de gaşcă

Şi cum ziceam la început ... nu se putea să nu se pomenească de voturi. Şi iată că spre finalul articolului se face conexiunea cu faptul că urmează să se aleagă o nouă gaşcă şi toată lumea cu mic cu mare trebuie să pună ştampila că altfel... (continuare în următorul articol)

Comentarii

Postări populare